{ "title": "Damaklı Diş Teli", "image": "https://www.disteli.org/images/Damakli-Dis-Teli-62828.jpg", "date": "21.01.2024 16:47:56", "author": "okşan yalçın", "article": [ { "article": "Damaklı Diş Teli; ortodonti tedavisinden sonraki aşamada kullanılmaktadır. Diş teli tedavisinden sonra diş teli çıkartıldıktan sonra takılmaktadır. Dişlerin kalıbı alınır ve korumak için hastaların damak teli kullanması gerekir. 6 yaşından itibaren damaklı diş teli takılabilir.

Damaklı diş teli ne zaman takılır; ortodonti tedavisinde damak teli, diş teli takılan hastalara tedavisi tamamlandıktan sonra takılmaktadır. Diş teli takılan hastalar ilk başlarda buna fazla alışamazlar ve konuşma zorluğu, tükürük salgısının artması gibi sorunlar yaşayabilirler. Ancak bir süre sonra bu duruma alışılacaktır. Damak teli akşam yatmadan önce takılır ve sabaha kadar takılı olarak kalır. Bir de gündüzleri 2 saat kadar takmak gerekir.

Damaklı diş teli nasıl takılır; ortodonti doktoru diş teli çıkan hastadan yandan ve önden ağız röntgeninin çekilmesini ister. Daha sonra ikinci aşama olan uygun ölçülerde damak teli hastanın ağzına yerleştirilir. Damak teli takılan hasta bir süre alışma süreci yaşar. Damak telini çıkarmak istediğinizde bunu sise verilen özel kabın içerisine koymanız gerekir. Çünkü ağız yoluyla kullanıldığı için mikrop kapma riski bulunmaktadır. İlk zamanlar biraz ağrı hissedebilirsiniz. Ancak bu ağrılar alıştıktan sonra geçecektir. Bir diğer noktada damak telini takarken damağa tam olarak oturduğundan emin olmanız gerekir.
" } ] }