{ "title": "Diş Teli Diş Çekimi", "image": "https://www.disteli.org/images/Dis-Teli-Dis-Cekimi-55253.jpg", "date": "21.01.2024 06:13:57", "author": "Mutlu Çalış", "article": [ { "article": "Diş Teli Diş Çekimi; diş çekimi diş hekimi tarafından uygun görülen dişin diş yuvasından sökülmesi işlemidir. Dişte meydana yapısal bozukluk, çürüme olgularından dolayı şiddetli ağrıya sebebiyet vermektedir. Diş hekimi de tedavi olarak dişin çekimine karar vermektedir. Diş teli ise dişlerde ve çenede meydana gelen düzen bozukluğu, eğrilik gibi durumlarda dişlerin ve çene yapısının düzgün anatomik yapısının sağlanması için takılmaktadır.

Diş telinin takılması ve diş çekiminin sebepleri nelerdir?
Diş teli diş çekimi nasıl yapılır?

Diş teli diş çekimi ağrılı işlemler olduğundan lokal anestezi altında yapılan işlemlerdir. Diş çekimi, diş problemlerinin çözülemeyip en son yapılan işlemdir. Dişte meydana gelen çürük, diş apsesi, diş kırığı, kanal tedavisi gibi diş problemleri tedavi edilemediği durumlarda şiddetli ağrı ile seyretmekte ve diş çekimine karar verilmektedir. Diş çekimi sonrası dişin yerine kompozit, seramik gibi maddeler ile implant yapılıp çekilen dişin görevini aksatmadan yerine yapay diş takılmaktadır. Diş teli takılması ise genellikle dişlerde eğriliğin düzeltilmesi amaçlı takılmaktadır. Diş teli takılmadan önce dişler temizlenir, diş taşlarının alınır ve çürükler varsa tedavi edilmesi işlemleri yapılmaktadır.

Diş teli çeşitleri nelerdir?

Diş teli çeşitleri porselen, seramik ve metal diş telleri mevcut olup, hepsi de amaca uygun tasarlanmıştır. Aralarındaki farklılıklar ise diş tellerindeki braketlerin görsellik açısından ve malzemenin fiyat açısından farklılıklar vardır. Diş teli takılması dişlere yapıştırma ve çeneye sabitleme işlemi ile gerdirme işlemi de yapılmaktadır. Bu gerdirme işlemi diş hekiminin belirlediği belli zaman aralıklarda yapılmaktadır. Bu şekilde gerdirme işlemi ile gevşeyen telin tekrar gerdirilmesi ve dişlerin düzeltilmesi işlemi yapılmaktadır.
" } ] }